2020-09-15

Vis litt omtanke mot lommeboken – 5 enkle tips

I denne artikkelen gir vi deg fem tips til hvordan du kan ta en opprydning i økonomien din.

Hvit økonomisk måned

Å ta en hvit økonomisk måned innebærer at du bare bruker penger på det absolutt nødvendige, f.eks. faste kostnader som mat og bolig. Ved å gjøre dette kommer du til å merke hvor mye penger du kan spare.

Abonnementer og tjenester

I dagens streaming- og abonnementssamfunn er det lett for at pengene renner ut. Ta gjerne en titt på de tjenestene du har og prøv å si opp de du ikke bruker daglig.

Kjedelige hverdagsutgifter

Hverdagsutgifter som utelunsj, kaffe, snus og sigaretter kan føles som ”mindre” utgifter. Men når du slår dem sammen ved årets slutt, merker du som oftest at det blir en hel del. Med andre ord, prøv å prioritere pengene dine på en annen måte. Vanskelig, men nødvendig!

Månedssparing

Det er kanskje på tide å begynne å spare til neste ferie allerede nå? Ved å gjøre dette forsikrer du deg om at du kan gjøre det du vil og ha råd til det. Fastsett en sum som du overfører til en sparekonto hver måned. Når ferien endelig nærmer seg, kommer du til å merke at du har spart opp en bra slant uten at du knapt her tenkt på det.

Forsikringer og avtaler

I dag finnes det en hel horde av firmaer som hjelper forbrukere med å finne de beste forsikringene og ulike typer avtaler, ut fra både et pris- og kvalitetsperspektiv. Kanskje er det på tide å ta en titt på dine nåværende forsikringer, lån og avtaler for å se om du kan reforhandle disse og på den måten spare noen hundrelapper.