2020-01-20

Slik får du pengene til å strekke til

Iblant kan det være vanskelig å få pengene til å strekke til, spesielt i årets første måned. Black Friday, jul og nyttår har ofte en tendens til å gjøre innhugg i lommeboken. Kjenner du deg igjen? Da har du kommet til helt rett sted! I denne artikkelen byr vi på tips til hvordan du kan gi privatøkonomien et puff i riktig retning. Nå skal vi sørge for at pengene rekker lengre.

1. Planlegg innkjøp av mat

Frem med penn og papir og lag en gammel hederlig innkjøpsliste før du drar til matbutikken. På den måten minimerer du muligheten til spontane kjøp som man bli kostbare i lengden. Bonustips: Unngå å handle når du er sulten – vi alle vet hvordan det kan ende!

2. Kjøpestopp

Ved å bruke penger på bare de tingene som er absolutt nødvendige (leie, mat og bolig), kommer du til å merke at det er en hel del å spare. Vi forstår at dette kanskje ikke virker særlig gøy, men gi det en måned – lommeboken kommer til å takke deg!

3. Lå bilen stå

Vi forstår at det er praktisk å ta bilen til jobben. La oss imidlertid få gi deg en vennlig anbefaling: Sykle, gå eller ta bussen i stedet hvis det er mulig. Vårt kjære miljø kommer til å være evig takknemlig, samtidig som du slipper å bruke en masse penger på bensin.

4. Matboksen

Matboksen naturligvis, denne magiske lille seddelpressen. Vi har sagt det før, men det tåler å bli gjentatt. Ved å ta med matboksen på jobben eller skolen kan du spare veldig mye penger. Hva synes du om å kunne spart 19 200,- per år?

5. Ta en titt i nettbanken eller bankappen

Dette er en veldig effektiv måte for å se hvor pengene dine tar veien. Ved å gjøre dette får du en bedre forståelse av hvilke kostnader som er unødige og hva du kan leve uten. Når du først er i gang, foreslår vi at du begynner å lage et utkast til et budsjett basert på det du har lært om økonomien din! Vinn-vinn.

6. Abonnementer og avtaler

Du kjenner deg sikkert igjen, helt plutselig blir du trukket for for kr 119 for noe som du ikke vet hva er. Kanskje en streaming-tjeneste? Et tips fra Shoppe Lagom er å gå gjennom hvilke abonnementer du har og avslutte de du ikke bruker. Pass også på å ta en titt på strømavtalen, lån eller lignende for å se om du kan reforhandle prisene.

Bra! Gi deg selv et klapp på skulderen, du har nettopp tatt ditt første steg mot en bedre privatøkonomi. Hvis du følger disse tipsene, kan vi forsikre deg om at pengene kommer til å rekke lengre hver måned – slik at du kan leve som du vil og ha råd til det. Spørsmålet er bare hva du velger å gjøre med pengene som blir til overs. Kanskje er det en god anledning til å gi sparekontoen din litt kjærlighet? Uansett hva du gjør, prøv å holde det lagom, det blir best på den måten. Lykke til!