2021-06-01

5 ting du kan avstå for lommebokens skyld

Med enkle midler og litt endrede vaner kan man spare mye penger. I denne artikkelen tenkte vi å ta en titt på fem ting som du kan avstå for å muliggjøre nettopp dette.

1. Abonnementer
Du har trolig aktive abonnementer på tjenester som du egentlig ikke bruker. Prøv å sette deg ned og gå gjennom disse for å få et tydeligere bilde av hvilke du med fordel kan si opp.

2. Utelunsjen
Under rådende omstendigheter har det sikkert falt seg naturlig å droppe utelunsjene. Det foreslår vi at du fortsetter med også etter at pandemien har sluppet taket på oss og våre vaner. På den måten kan du spare tusenvis av kroner hver måned.

3. Take away-kaffe
Et relativt enkelt punkt som mange overser. Ved å droppe take away-kaffen og i stedet ta med deg kaffe i en termos kan du spare mange tusen hvert år.

4. Medlemskortet på treningsstudioet
Vi oppmuntrer deg naturligvis til å trene, det er bra for både kropp og sjel. Trening trenger imidlertid ikke å være spesielt dyrt. I dag finnes det tusenvis av apper og instruksjonsvideoer som er gratis og som fungerer utmerket som et alternativ til treningsstudioet.

5. Spontan-shopping
I disse tider der mange av oss arbeider hjemmefra er det lett for at man tar turen innom diverse nettbutikker og spontanshopper. Her gjelder det å holde det lagom og spørre seg selv om det virkelig er noe som du behøver. Klarer du det, kommer lommeboken til å takke deg i det lange løp.