Alektum Finans AS er et heleid datterselskap av Alektum Group AB som har drevet virksomhet i Norge siden 2003. Finanskonsesjonen innebærer at selskapet nå kan utvide virksomheten ytterligere og kjøpe og selge bankfordringer på det norske markedet.

Rune Asheim, Country Manager for Alektum Group i Norge, kommenterer: «Fra før er vi aktive når det gjelder kjøp av forbrukerfordringer, for eksempel fra telekom og netthandel. Med finanskonsesjonen på plass kan vi nå være en konkurransedyktig aktør også når det gjelder bankfordringer».

Finanskonsesjonen er et viktig ledd i Alektum Groups forretningsutvikling på det norske markedet. «Norge er et prioritert marked. Konsesjonen gjør at vi kan ta et nytt steg inn på markedet og vokse ytterligere», sier Mats Augurell, CEO Alektum Group.

Muligheten for å kjøpe bankfordringer blir ikke bare enda en tjeneste for Alektum Groups eksisterende kunder innen kreditthåndtering og relaterte tjenester, det åpner også for nye forretningsmuligheter som gjør Alektum Group til en aktør på markedet.

Alektum Group AB ble grunnlagt i 1992 og er et finansselskap i vekst med virksomhet i 16 europeiske land. I Norge har selskapet kontorer i Oslo og Tønsberg.

Ønsker du ytterligere informasjon, kontakt: 
Mats Augurell, CEO Alektum Group AB, +46 (0)708-79 90 32, mats.augurell@alektumgroup.com
Rune Asheim, Country Manager Alektum Group AS, +47 (0)33-74 45 33, rune.asheim@alektumgroup.com